Intressant dag

Idag har vi suttit med Socialnämnden hela dagen. Intressant och kul. Det är mitt första år som aktiv inom politiken och det är helt otroligt vad man lär sig nya saker hela tiden. Riktigt kul.



Idag har sommaren leksak inhandlats. Gissa om dom kommer att bli glada. Amanda har tjatat om en studsmatta i två år och ....ÄNTLIGEN får dom en. Men den ska inte monteras upp förän vi firar in semester och sommarlov =) Det ska bli riktigt kul att se deras miner när dom kommer hem efter sista dagen i förskolan och får syn på den =)
Jag längtar.

Annars så har inte så mycket hänt sen sist. Jag har hunnit vara en sväng till min doktor för uppföljning. Yrseln har ökat igen, inte så att den är lika besvärlig som för två år sen. Men det är lite jobbigt att sitta vid datorn tex. Så fort jag kollar ner på min fingersättning på tangenterna så känns det som om hela världen vill tippa åt vänster. Men så är det att ha en trasig nacke.
Det som nu ska följas upp är att fingrarna börjat vrida sig och man ser tydliga förändringar i höger tumme. Reumatologen nästa...*suck* tycker att jag är för ung. Men men..."vad är väl en bal på slottet"

Jo, jag har ju haft en nostalgisk replikmanus genomgång med bästa, bästa Ingela. Vi har en tecknad film, som jag tror vi sett hur många gånger som helst. Som vi skrattat ihop till denna film är historiskt. Asterix och Britterna. Ingela la in i min logg på facebook att hon satt och såg den och hade skrivit en replik som alltid får mig att skratta mig hes. "Bläääh, stackars små lejon" Man måste se den för att ...jaja ni som läser fattar vad jag menar. Se den och ha en riktigt kul stund. Men se den på svenska...då är den bäst =)

http://www.youtube.com/watch?v=IvUT6_OeN_Y&feature=related

ett litet klipp ur filmen =)

mätt



Idag var det premiär för Johans grillade fläskkotletter. *MUMS* Mycket gott var det. Nu avrundar jag middagen med en Lapin här framför datorn. Det är snart dags för lördagsmys. Jag har varit duktig och bara köpt godis till barnen. Inget till mig själv. HEJA MIG!! Vågen visar sakta vägen neråt. Jippie.

Idag har det varit en jobbar dag ute. Jag har snyggat till några utav Syrenerna och börjat kratta framsidan av gården. Bara resten kvar...*pust* Men det är härligt att ha något att göra då man är ute. I morgon åker vedkapen fram. Sen blir det jobb för hela slanten.
Och nu är det verkligen vår. Svärfar har tinat fram efter en lång kall vinter och hittat ut till oss. Så nu har vi honom här till oktober nån gång =)

Nä, dags att göra resten av lördagen....och nu blir det i slappar stil. Smälta ner i soffan och njuta av dom lycklig barnen som fått sitt lördagsgodis.

Tjin tjing

bönor



Dagens middag bestod av Heinz vitabönor, korv och majs. Massor med svartpeppar, Tabasco och Chayennepeppar i bönorna =) Mycket gott. Nu har jag varit duktig och reducerat mitt bröd intag oxå. Jag kommer att äta pasta en gång i veckan och potatis två gånger i veckan. Det känns skönt att ha kommit igång. Socker-intaget har jag oxå reducerat från 7 dagar i veckan (!!!) till 2 dagar i veckan. Fredag och lördag. Det är väl det som varit svårast att plocka bort, sockret, men jag känner mig så motiverad nu. Jag tycker att det syns att jag mår bättre. Inte att vikten rasat ännu. Men i hyn. Jag har nått mitt mål med 2 kg på 6 veckor. Men under dom veckorna har jag både varit sjuk och fuskat nått historiskt.
Nu har jag fått vara frisk och blivit mer motiverad till att lägga om kosten så nästa 6 veckorsperiod kanske jag har gått ner mera =)

Nu ska jag göra kvällsfika till barnen och mig själv. Det blir en kopp te, en tomat och en sked honung till mig. Barnen ska få sin favorit....korv, gurka och ost på orostad fralla, mackorna ska vara med lock -viktigt-

Tjing tjin

håret....



Jag älskar att fixa med håret. Det vet alla som känner mig. Man vet inte från en dag till en annan vad jag hittar på med håret. Detta för att jag ALLTID har löshår i håret. Jag köpte mitt första sett 1994 från TV-shop. Pricilla Presley sålde på tv-shop Luxurious Hairs. Ett clip on-set med superfint hår. Det håret har hållt länge. Jag har kvar det ännu. När jag köpte det var det 55cm långt...idag är det ca 25cm. Då det är äkta hår så klyvs topparna även på ett löshår och man tvingas klippa. Men nu börjar det löshåret ha gjort sitt. Jag är i valet och kvalet vad jag ska köpa för nytt.
Jag har fått frågan många gånger varför jag inte sparar ut mitt eget hår...och svaret är enkelt. Jag har tunnt flygit hår vilket gör att det ser supertöntigt ut då jag sparar ut det. Jag vill att håret ska "svalla" och det gör inte mitt eget. En vindpust och allt hår i nacken har burrat upp sig till ett trassligt skat-bo. Kanske ytligt och löjligt att man kan må så bra av hår som man knäpper fast =) Men jag mår verkligen bra av att känna mig snygg i håret.

Nu ska jag åka iväg och jobba. Tjing tjing.

lite nostalgisk...


Jag, Elias och våra barns gudfar Mikael i ö-vik. En helt underbar dag på Paradisbadet. Saknar att ha Micke, hans festmö och dotter nära.


Med fiskerätt har vi till gång till helt otroligt fiske i Vindelälven...aahh sommar önskas NU!


Min älskade make. I år har vi varit gifta 8 år. Tänk vad tiden springer iväg. Men det som är underbart....jag kan fortfarande komma på mig själv med att sitta och bara titta på Johan och *poff* så är fjärilarna och fladdrar runt i magen igen. Jag är än till denna dag så otroligt kär. Och jag kan verkligen säga att han gör mig lycklig varje dag.....även om han vissa dagar kan få mig att vilja sälja honom billigt =) Men likafullt, kär som en stolle.
Sen så är han ju far också till våra underbara barn. Han är allt och lite till. Men framför allt...får jag vara hans hustru och det är underbart =)

Natt natt

söndag

När klockan ringde imorse var jag inte helt redo att kliva upp. Jag ställde om klockan och sov 25 minuter till. Det verkade vara vad som behövdes för när klockan ringde efter 25 minuter var jag uppe på fötterna i ett nafs.
Som alla andra mornar åt jag ingen frukost. Packade ner en banan och 2 dl fil. Efter en härlig morgonkram av nyss uppstigen dotter åkte kläderna på och halva ansiktet. Det är inte lönt att måla ö.fransarna innan jag cyklar...för då har allt runnit bort innan jag är framme. Det rinner så gräsligt ur ögonen på morgonen, speciellt när solen lyser.
Igår tog den 2.9 km långa cykelturen 11 minuter. I morse tog den 8 minuter. Det känns riktigt bra att börja morgonen med en cykeltur. Jag sitter ju inte bara och turistar på cykeln. Jag försöker hålla lite tryck...så blodet får sig ett par extra varv i pumpen =)

Nu har jag varit hemma på lediga timmar. 12-15.30. Innan jag åkte till jobbet hämtade vi Amanda som varit på kalas. En av hennes klasskompisar hade annordnat kalas i en gympasal. Dom hade hyrt kommunens hoppborg, som ryms gott och väl att ställa upp i en gympa sal. Så det var en Amanda med rödrosiga kinder vi hämtade. Hon tyckte att det var det bästa kalaset någonsin och ville att vi skulle göra likadant då hon fyller 8 år.

Nä, dags att dra på sig "jobbartröjan". Det är mindre kul att sitta på cykeln en hel kväll då det snöar eller regnar. Men får jag välja så tar jag hellre den kalla snön, som singlar runt just i detta nu, än regn då det blåser lite nordliga vindar.

Tjin tjing


Jobb helg



Då lilla gumman är hemma idag så passar vi på och myser med en film. Jag jobbar hela helgen och hon blir så mamma-sjuk då jag har den här jobb-helgen. Så lite extra mys är på sin plats innan jag drar iväg.

Nu har veden kommit. Den anlände kl 04.00 i morse. Det fick vi veta av grannen då hans hund vaknat då timmerbilen kom. Trots att den körde förbi vårt sovrumsfönster så har varken jag eller Johan hört den. Snacka om att sova som stockar ;)
Men nu är den här och ved till nästa år är beställt. Det känns skönt.
Nu blir det "Surfs up" och soffläge med lill-sessan.

Ha en skön fredag.

Snart börjar jobbet efter jobbet



Denna vecka får vi hem 2 buntar okapad ved. Så det är dags att sätta igång kapa, klyva och stapla. Men det känns skönt att fått tag i ved så vi har till nästa vinter. Sen så tycker jag att det är mysigt då hela familjen hjälps åt. Svärfar kommer hit och stannar nästan hela sommaren. Mysigt att vara stor familj =)

Annars så händer det inte så mycket just nu. Jobbar och står i. Amanda har fått börja med skytteträning och har visat sig vara en riktig talang. Hon längtar tills hon får börja tävla.

Stora tjejen på första skytteträningen

Klockren 10:a. Hon skjuter med Dopplersikte. Träningen i tisdags sköt hon 168 av 200.


Elias efter han fått sin medalj i förskolans lilla Vasalopp 6/4 2011. Han är så stolt över sin medalj. Det var det första han tog på sig i morse när han klev upp.
Efter loppet fick dom grillad korv och festis, gissa om dagen var gjord för lillemannen då =)

Idag ska vi iväg på 6:års påskshow. Amanda ska vara med på kvälls föreställningen. Hon har varit hemma med feber, hosta och snuva denna vecka. Men idag är hon bättre och ville så gärna fara. Jag ringde och kollade med hennes fröken om det var ok att hon kom på kvällen och det var det.
Nu ska jag försöka göra mig lite representabel. Tjing tjing

Lördag

Saknar solen idag. Jag höll hoppet uppe om vackert väder tills jag slog upp ögonen i morse. Så det blev städ och film-mys idag.
Det har varit en ytterst intresant vecka. Jag vet att jag har mina svagheter i stridande konflikt. Men ibland så träffar man även på människor som är likasinnade vilket resulterar i jävligt kass soppa. Nåväl, gjort är gjort och det är bara att gå vidare. Men en sak tar jag med mig. Jag är lite mer övertygad om att jag själv kan då jag vill =)

RSS 2.0